Behandlingsformer

Herunder kan du læse mere om de forskellige behandlingsformer fysioterapi og osteopati samt specifikke behandlinger med fokus på gravide.

Behandlingsformer

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi består i at arbejde med menneskets bevægelsesapparat. En fysioterapeut er en profession inden for sundhedsfaget, hvor formålet er, at få kroppen til at fungere optimalt samt at fremme livskvaliteten.  

Fysioterapi kan anvendes på alle, når det kommer til at forbedre funktionerne og bevægelserne på kroppens muskler, knogler, led og nervesystem. Det benyttes oftest når der er tale om, at kroppens funktioner er påvirket af sygdom, sportsskader, arbejdsrelateret problemer, graviditet og andre årsager. Fysioterapi kan både være med til at helbrede og forebygge. 

Ved en behandling hos Naver Fysioterapi modtager du manuel fysioterapi i kombination med osteopati baseret på en meget grundig snak og undersøgelse. Den manuelle behandling suppleres med hjemmeøvelser designet specielt til din problematik. På den måde får du de bedste forudsætninger for at komme helt oven på igen uanset problematik.

Behandlingsformer

Hvad er osteopati?

Osteopatuddannelsen er en 4-årig deltidsuddannelse, som er mulig at tage som færdiguddannet fysioterapeut, kiropraktor eller læge. Igennem osteopatien anskues kroppen som en helhed, hvor alle kroppens systemer påvirker hinanden.

Derfor kan et problem nemt stamme fra et andet sted i din krop, hvor der måske er en ubalance. Fx kan tidligere skader, operationer, graviditeter osv. gøre at kroppen har kompenseret uhensigtsmæssigt, og dermed fører til nye problemer og smertetilstande i kroppen. 

En osteopat undersøger hele kroppen for at finde frem til årsagen bag de symptomer, som du skulle komme med. Behandlingen vil ligeledes være helhedsorienteret med fokus på at skabe balance i kroppen igen og optimere kroppens systemer, så de arbejder sammen, som de skal.

De teknikker som bruges, er blandt andet manipulationer, mobilisering, muskelteknikker, organteknikker, kraniosakral terapi m.m. Osteopati kan bruges til alle aldre og alle skader, smerter og symptomer – akutte såvel som kroniske.  

Behandlingsformer

Hvad er behandling for gravide?

Som gravid sker der mange nye forandringer i kroppen – både positive og mindre positive, som kan give smerter og ubehag. Når man er gravid, udvider livmoderen sig for at gøre plads til det voksende barn. Det betyder, at der kommer en større og større vægt fortil og ned i bækkenet jo længere hen i graviditeten, som man kommer. Det giver et stort pres på kroppen, som nogle mærker mere end andre. I forbindelse med den voksende baby vil der også ske en anderledes vægtforskydning igennem kroppens led og muskler, hvilket kan give gener som fx bækkensmerter, lændesmerter, smerter omkring skuldre, hovedpine m.m. Det er en helt naturlig proces, og en del af det at være gravid, men det betyder ikke, man bare skal acceptere smerterne.  

Hos Naver Fysioterapi kan du være helt tryg, hvis du har brug for behandling som gravid. Gennem en kombination af fysioterapi og osteopati er det muligt at afhjælpe dine symptomer, så du får så god en graviditet som muligt. Jeg har behandlet rigtig mange kvinder igennem deres graviditet, og har udelukkende god erfaring og stor passion for netop behandling af graviditetsgener.  

Personligt har jeg selv været gravid med mange gener, så jeg kan meget nemt sætte mig ind i hvordan det kan være. Netop kombinationen af fysioterapi og osteopati har hjulpet mig meget, og derfor har jeg også selv haft en god oplevelse med behandling af graviditetsgener. 

Behandlingsformer

Hvad er behandling af sportskader?

Jeg har en stor erfaring inden for mange forskellige slags sportsskader. Jeg har tidligere arbejdet udelukkende med sportsfysioterapi hos Sparta og behandlet til diverse mesterskaber. Derfor tør jeg godt sige, at jeg har stor erfaring med at behandle de skader, som idræt desværre en gang imellem medfører. Ud over den manuelle fysioterapi behandling i kombination med osteopati på briksen, hjælper jeg dig også med nogle hjemmeøvelser, så du selv kan være med til at få et endnu større udbytte af din behandling. 

Sportsskader kan ofte forekomme eller forværres, hvis du i forvejen har problemer et sted på kroppen – smerter eller ej. Det betyder, at du måske har en større tendens til at kompensere uhensigtsmæssigt, hvilket kan resultere i en skade, som har sin årsag et andet sted fra. Hos Naver Fysioterapi laves en grundig undersøgelse af din krop med fokus på din skade, for at kortlægge om alle kroppens systemer arbejder, som de skal. Efter at have lokaliseret området, der forårsager generne, begynder vi behandlingen.